fbpx

Få et konkret tilbud

Vi bestreber oss på å gi konkrete tilbud til hver enkelt kunde, for å kunne gi både en best mulig pris og tjeneste. Det kan være vi kjører med tilbudspakker og etterhvert utvikler standardtjenester vi mener gir mening. 

Da vi selv vet hvor frustrerende det er å ikke finne noe informasjon om priser, så følger her noen av de mest typiske pris modellene som finnes innenfor den digitale markedsføringsbransjen. Deretter følger dessuten noen mer generelle overveielser bak enhver prismodell. Slik håper vi å legge grunnlaget for en mest mulig forståelig og realistisk pris.  

Prismodeller innen digital markedsføring

 

 • Fast tids eller pakke pris
  Free-lancere vil for eksempel ofte operere med en timespris, som i Norge typisk er minimum 7-8 hundre kroner og ligger som regel et sted mellom 10 og 16 hundre i timen, men kan gå helt opp i 2-3 tusen kroner timen.

  Utfordringen med å basere pris på bare tidsbruk er at man uansett må ha en diskusjon om hva man kan forvente av arbeidsoppgaver og resultater for en given tidsperiode.

  Mange byråer definerer derfor i stedet definerte tjenestepakker, som for eksempel at du får satt opp 3-5 facebook annonser kjørt over en måned, og gir en pris for disse pakkene. Slike pakker kommer typisk for minimum 4-5 tusen kroner, selv om det er mulig å finne billigere for veldig begrensede tjenester, og kan komme opp i flere hundre tusen om ikke millioner for større bedrifter.

  Med slike pakker kan man derimot hurtig få en motsatt utfordring, med forskjellige forventninger om hvor mye tid leverandøren vil bruke på å gjennomføre oppgaven.

  Derfor bør man ha en forventningavstemning rundt begge disse aspektene når man inngår en avtale.  

 • Prosent av markedsføringsbudsjett
  Tyisk kombinert med et fast grunnsalær, og oftest brukt for større kunder. Hvis dere for eksempel planlegger å bruke 30 tusen kroner på markedsføring i måneden, så kan man finne mange prismodeller som ligger på 3000 fast i måneden pluss et sted mellom 10 og 30 prosent av hva faktiske budsjettet for annonser per måned. 
 • Prosent av omsetning skapt av markedsføringen
  Noe av det som er fantastisk med digital markedsføring er at man i mange tilfeller kan spore hvilket resultat annonser og andre initiativer fører til på bunnlinjen. 

  En mulig prismodell er derfor å si at det betales X prosent av den skapte omsetningen. Dette kan være en veldig attraktiv prismodell for begge parter, da man som kunde vet at byrået også er avhengig av markedsføringens suksess, og man som leverandør kan tjene mye mer enn hvis man har en fast pris eller en prosent av markedsføringsbudsjettet.

  Når det er sagt, så er denne modellen mer typisk hos etablerte byråer og kundeforhold, og blir som regel kombinert med en fast abonnementpris.

  Dere kan typisk forvente å bli bedt om minimum 5 prosent av salget, og det kommer hurtig opp i alle fall 10-20 prosent.  

 • Andre former for resultatbaserte prismodeller
  Dette blir igjen ofte kombinert med faste priser, da som regel for å rettferdigjøre en økning av den faste prisen. Hvis din organiske Google rangering er side 7 for eksempel, så kan en pris modell for SEO være at man innenfor de første 3 månedene forventer å kunne få deg opp til side 4-6 og at det koster X tusen per måned. Deretter at man i måned 4-6 regner man med å få deg opp på side 2-3 og at prisen derfor kommer opp på 2X i måneden, og så at man forventer å få deg opp på side 1 iløpet av 6-9 måneder og at prisen dermed kommer opp på 4X i måneden.  

Overveielser bak enhver prismodell

Hva koster det egentlig? Hvor mye penger bør jeg bruke? Dette er et av de primære spørsmålene alle har når de vurderer å kjøpe noe. Ofte når det kommer til tjenester som markedsføring kan det være utrolig vanskelig å finne et klart svar. Går man inn på en side som denne er sjansen god for at du finner beskrivelse av tjenestene som tilbydes, men ikke kan finne noen konkrete priser uansett hvor mye du kikker. Dette kommer delvis av gode grunner, den primære at de beste tjenestene jo tilpasses nettopp dine behov og dette betyr at prisen varierer deretter. 

Dette gjør det ikke mindre frustrerende, når man i dagens verden er vant til å kunne finne og sammenligne priser på alle mulige produkter via nettet. Når du stadig er ny i bransjen er det likeledes frustrerende når man stiller seg selv spørsmålet: Hvor burde jeg legge prisen på tjenestene mine? 

Helt grunnleggende er svaret at man bare må finne på en pris, og så se hvorvidt noen er villige til å betale den. Dette kalles av økonomene mer fint tilbud og etterspørsel. Men her vil jeg beskrive noen av de mer konkrete faktorene som typisk går inn i å bestemme priser. 

  • Kostnadene man har som tjenesteutbyder
  • Verdien man skaper for dere som kjøper tjenesten
  • Hvilken fortjeneste man ønsker

Uansett hvilket produkt eller tjeneste man leverer, så har man noen kostnader. Som minimum kostnadene man har for å overleve. Hvis man har en annen form for innkomst, eller noen i ens liv som er villig til å betale for en, så kan man – i alle fall midlertidig – levere tjenesten priset lavere enn kostnadene eller tilogmed fullstendig gratis. Dette kan være en god måte å samle erfaring, men er åpenbart ikke bæredyktig så lenge man ikke er født inn i rikdom.

Her feiler mange som prøver å starte en egen bedrift, fordi de underpriser sine tjenester i forhold til kostnadene. Siden det ikke bærekraftig, så går de derfor på et eller annet tidspunkt under. Det bør også være åpenbart at dette ikke er godt for dere som kunder. Hvis din tjenesteleverandør ikke har sine kostnader under kontroll, så kan de umulig levere deg en tjeneste av den kvaliteten du behøver og fortjener.